Tänk om någon tror att det är jag som valt det här fula kaklet?

Efter nyår flyttar vi till nytt och större boende. Har satt viss stolthet i att bo litet men efter att vi fattat det här beslutet känns det helt rätt att gå vidare. Vi har trots allt inte gått upp så vansinnigt mycket i lån.

Det har varit svårt att sälja på den här marknaden. Vi fick gå ner lite i pris från vad vi önskade få och då har det känts väldigt skönt att inte ha lagt stora summor på renovering. Som jag tidigare skrivit om så kommer köparen av vår lägenhet renovera rubbet innan inflytt. Huset vi flyttar till har också vad en vanlig spekulant skulle kalla ”renoveringsbehov” eftersom det större badrummet är i original från mitten av 1980-talet. Vi kommer dock inte kasta oss över våtrumstapeten utan renovera när funktionen kräver det.

Känner mig som en alien i bekantskapen med denna försiktiga inställning till renovering. De flesta vi känner här runtom i huvudstadens förorter byter det mesta, särskilt i kök och badrum, innan de flyttar in. Slår gärna ut någon vägg eller två för den perfekta planlösningen eller specialbeställer köksluckor för rätt vintagekänsla. Boendet är en förlängning av en själv; den en vill vara och den en vill visa sig som inför andra. Och på något sätt finns en klibbig känsla av att ens personlighet blir smittad av någon annan om en inte renoverar. Den slusken som bodde i bostaden innan en själv. Och en statusstress naturligtvis. Och tänk om någon besökare någon gång tror att diskbänken och kaklet i badrummet är något jag valt, att jag tror att det är modernt och snyggt? Ve och fasa! Sannolikheten för att besökare ska tro det ökar ju dessutom ju fler som renoverar.

Är du nervös att besökare ska skärskåda din personlighet utifrån badrumskaklet? (Eller våtrumstapeten från 80-talet för den delen)

6 reaktioner på ”Tänk om någon tror att det är jag som valt det här fula kaklet?

 1. Hej!
  Bara känner att jag måste lämna en kommentar! Har nyligen hittat din blogg och känner bara åh! Det finns en till precis som jag. ☺️ Trodde jag var ett udda original! Nu ska jag läsa lite bakåt i bloggen. ☺️
  Jag har oxå varit ute i skogen och fixat egen förrprydnad, dock blev det ingen krans utan mer en ” bunt” granris med rött band runt och en röd julkula. Helt ok och väldigt cheap.! Ser fram emot nya inlägg. // fru Småland.

  Gilla

 2. Nej, det är jag nog inte. Men som jag tror jag nämnt tidigare tycker jag att det är lite jobbigt att släppa in folk i ens hem som är nya bekantskaper. Jag har en spricka i mitt handfat i badrummet sedan rätt länge och känner lite att jag inte orkar ta tag i det, samt att risken är påtaglig att ungen orsakar en ny. Så jag tänker att jag skjuter upp det till vi ska sälja. Men nu vill plötsligt halva förskolan komma på besök hos oss och då har jag smärre panik över detta faktiskt. Jobbigt att framstå som en sådan slacker att jag inte ens byter trasiga saker och jobbigt att jag inte har ett barnrum för min unge att sova och leka i. Jag vet ju innerst inne att mitt barn ändå föredrar att sova nära oss och att leksakerna ändå hamnar där vi är, men trots det känns det lite jobbigt inför andra föräldrar att vi bor så litet. Då ser jag på mig själv med deras ögon och inte mina egna. Jag tycker också att det är roligt att det känns helt okej att ha omoderna grejer och bo trångt inför familj och vänner (vars åsikter jag värdesätter), men att jag tycker det är jobbigt inför ytliga bekantskaper (vars åsikter jag egentligen inte värdesätter). Är inte det lustigt?

  Gilla

  1. Det är lustigt! Samtidigt vet en att familjen inte bryr sig, de gillar en förhoppningsvis oavsett. För min tycker jag det hjälper att de flesta nog förstår, utifrån våra yrken, att vi har råd att renovera om vi vill och då tänker jag att de förstår att det är en form av ställningstagande. Roligt att du nämner spricka i handfatet, för jag var så himla noga med städning och allt inför försäljning att jag i stressen tappade något, kanske den nyinköpta tvålpumpen, rakt ner i handfatet precis innan en visning! Blev världens spricka, haha. Det påverkade inte men kändes ju rätt dråpligt. Hade lika väl kunnat strunta i att hetsa och haft samma nivå 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s