Följetong: ÄTA DJUR del I

I min familj äter vi kött från djur. Vi äter förhållandevis mycket kött från djur. Vi äter ALDRIG sojabiffar eller quorn eller annat som låtsas vara kött. Och även om jag inte längre predikar konsumentens ansvar (människans viktigaste funktion är tvärtemot vad vi fått lära oss från barnsben inte att vara goda, flitiga och rättrådiga konsumenter!) så har jag en egen moral att förhålla mig till vilket krånglar till det hela.

Jag vill fortsätta äta kött och jag vill äta mer kött. Inte nödvändigtvis större kvantitet, men mer olika typer av djurdelar. En hållbar framtid för människor innefattar köttätande, särskilt på våra breddgrader, men det duger inte att karva ur en liten rumpfilé eller kycklingbröst från den stackare som satt livet till. Dessutom är det vansinne att slänga mat som köpts för tidiga mornar, utvecklingssamtal med chefen och tunnelbanefärder.

Tyvärr är jag en av alla som nog omedvetet tycker det känns tryggast med processat kött (läs korv) eller köttfärs. Det vet en vad en kan göra av -köttbullar eller köttfärssås. Är heller, som framgår, ingen kock av rang utan tycker det är roligare att life-hacka maten än att hacka den. Men så kan det inte fortsätta och därför har jag nu börjat utmana mig själv och mina matlagningskunskaper med att göra läskiga saker, t.ex. tillaga kött där en ser att köttet tidigare varit ett djur. Är numera fast övertygad om att det är de små stegen som tar en framåt, så härom veckan smygstartade jag med att göra egen fiskbuljong på räkskal. Det kändes fullkomligt ofarligt. Efter det har jag ökat en nivå och kokat buljong på benen från den hela kyckling som helstektes i gryta. Även detta ofarligt! Ska vara oerhört nyttigt och dessutom blev det gott. Perfekt mellanmål! Lovande för framtiden.

kycklingbuljong

 

 

Annons

En reaktion på ”Följetong: ÄTA DJUR del I

  1. Hej! Vilken jättefin blogg, hittade precis hit. Tror vi delar många värderingar. Ville dela med mig av ett boktips som jag tror du kunde uppskatta, The Vegetarian Myth av Lierre Keith. Handlar om kött och ekosystem, hållbarhet, moral etc. Rekommenderar starkt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s