Tillbaka i business

Tillbaka från semestern i sommarhuset. Fantastiska veckor med löpning, promenader, Pokémonjakt, yatzy och en herrans massa syltkokning. 37 burkar blåbärssylt senare börjar jag bli redo för syltförsäljning om ett par veckor.

Jag har ett mål nu, med stickande och syltkokande, lavendelplock och sömnad. Jag ska få in 12 000 kr om året på försäljning av det jag skapar. Än har jag inte satt något tidsmål och det beror på att det är osäkert hur min vardag kommer se ut framöver. Föräldraledigheten är snart slut och jag ska tillbaka till jobbet, taggad som få. Jag har några månaders anställning kvar och sen blir det något nytt.

Minimalism, frihetsönskan och det nyvunna ekonomiintresset har lett framåt i funderandet. Det som jag tidigare, sedan många tillbaka, ansett vara det sämsta alternativet har nu blivit mitt mål. Privat arbetsgivare, provisionslön, hårt arbete men där en får lära sig ett hantverk som i framtiden kan leda till än mer flexibilitet. Att jobba för staten verkar innebära stor förståelse för anställdas familjeliv redan i början av karriären men i gengäld få möjligheter till ökad frihet från kontors- och telefontider. Det känns inte längre motiverande. Men jag är inte naiv utan försöker förbereda mig mentalt på att det kan bli ett par krävande första år. Jag har varit på en intervju och har ytterligare en inbokad.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s