Det var sista gången!

I april gick vi igenom våra utgifter noggrant, igen, och beslöt oss för att göra några förändringar som innebär lägre månadsutgifter från och med nu och för all framtid (kanske).

Sagt upp medlemskap i facket 150 + 230 kr

Slängt ut tv:n 180 kr

Bytt mobilabonnemang 200 + 70 kr

Omförhandlat bredband 10 kr

= 840 kr lägre utgifter varje månad

Idag har jag dessutom tillfört värde till livet utan att betala en krona genom att få igenom ett förslag om inköp till lokala biblioteket av en bok jag vill läsa, hämta en grill (något vi saknat nu när värmen kommit) som bortskänktes i grannområdet och så har vi huggit ner en enorm sockertoppsgran som fått växa fritt sedan 70-talet. Den tog upp säkert 8 kvm på framsidan. Där kan vi nu så gräs där och istället skapa en liten uteplats. Ökad livsglädje i massor, för noll kronor.

5 reaktioner på ”Det var sista gången!

 1. Härligt att ni slänger ut TV:n! Det skulle vi också kunna göra men avgiften ingår i samfällighetsavgiften så vi skulle inte betala mindre, tyvärr. Kollar ni på dator istället eller skippar ni att kolla på program mm?

  Gilla

  1. Ja, det kändes grymt! Vi kollar några utvalda program på laptopen, men det blir klart mindre tv än tidigare. Har haft någon tanke om att köpa en tv utan mottagare, så man får bra filmupplevelse när man tittar men då streama från datorn och slippa betala tv-linsensen. Vi blev lite uppskrämda när vi insåg att det kostat 22000 kr senaste 10 åren, fast vi kollar så sällan. Tack för din kommentar!

   Gilla

 2. Oj, jag har inte tänkt på att räkna ihop tv-avgiften på 10 års tid, men 22 000 är ju mycket! Nu blev jag påmind om att man kan be biblioteket köpa in böcker som man föreslår. För några år sen provade jag det och blev positivt överraskad när det gick igenom.

  Gilla

  1. Hej Karin! Ja, jag är också förvånad att biblioteken faktiskt ofta köper in det en önskar. Fantastiskt! 22 000 kr motsvarar ju tex en längre resa för en liten familj och det känns roligare än tv faktiskt. Tack för din kommentar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s