Mirakelmedlet som kan användas till allt

Våren 2011 kastade jag ut alla mina skönhets- och hygienprodukter. Jag hade fått nog av att gnugga in kroppen i kemikalier dagarna i ända. Det råder delade meningar om det en smörjer in sig med verkligen går in i kroppen eller inte, men jag tror det. När jag slutade med Nivea och annat trams följde en period då min hud var helt stängd. Jag kunde stryka på olivolja på ett torrt hudparti och den blev kvar där, som en hinna. Efter några månader förändrades det och nu kan jag riktigt se hur huden drar åt sig om den är torr, som torrt trä. De som inte tror på att huden drar åt sig det som smörjs på den, var tror de att krämen tar vägen? Försvinner i tomma intet?

Det finns en ”produkt” som är så enkel att det nästan är läskigt och som fungerar som ersättning för nästan all konventionell hud- och hårvård;

KOKOSOLJA

Jag använder kokosolja som hudkräm, sminkborttagningsmedel (använder bara naturkosmetiskt smink, naturligtvis), after-sun, pre-sun, hårinpackning, handkräm, mot torra läppar och dessutom tar jag ibland en stor matsked i kaffet istället för frukost. Kokosolja är mättande, nyttigt och anti-inflammatoriskt. Jag kan tyvärr inte skryta med vacker hy men jag kan lova att hyn är enormt mycket bättre efter att jag slutade med konventionell hudvård och gjorde det enkelt för mig genom att använda kokosolja till allt istället. Ett minimalistiskt, ekonomiskt och miljövänligt beslut.

8 reaktioner på ”Mirakelmedlet som kan användas till allt

 1. Håller med! Använder kokosoljan till allt det där du räknade upp – utom kaffet?! Är det verkligen gott? Måste ju prova nu förstås….
  Min hy är ungefär 150% bättre nu med bara kokosolja än innan med en massa olika trams men inte är den perfekt än. Funderar på om det kanske är bättre med en lite mindre tilltäppande olja just i ansiktet? Har du provat någon annan? En stor fördel med kokosen är ju att den är billig, skulle jag byta till jojoba eller argan skulle det ju bli en stor kostnadsökning såklart…

  Gilla

  1. Har inte tänkt på att den skulle kunna täppa till… Ska nog prova jojoba som du föreslår, har det hemma och tror att den är väldigt dryg så det kanske går. Angående kaffet så -njae, det är inte jättegott om oljan har kokossmaken kvar. Jag brukar ha i oljan när det bara är ett par munnar kvar och svepa. Finns nog godare sätt att få i sig det men detta går fort, vilket är mitt huvudkriterie på morgonen 🙂

   Gilla

 2. Håller med, kokosoljan är en välsignelse i badrumsskåpet. Använder dock konventionell ansiktstvätt (just nu billiga men utmärkta Neutrogena Visibly clear som räcker nästan ett år!) varje dag före insmörjandet av oljan. Ansiktstvätten tar ju bort bakterier som annars kan orsaka att huden inte förblir fräsch trots den fina oljan. Detta är en kompromiss som funkar utmärkt för mig. Tvätten kör man ju bara på huden och sköljer bort ordentligt. Och överdosering behövs verkligen inte. Huden blir faktiskt vilibly clear, inga smutsiga täppta porer av kokosoljan sedan.

  Kokosolja i kaffet…ojoj låter äckligt men ska nog testa ändå. Att äta fett är överhuvudtaget inget jag är rädd för, det mättar bra och man blir inte lika lätt sötsugen för socker, det tror jag är den riktiga boven till överskottskilon.

  Gilla

  1. Hej Eva! Visst låter det äckligt med kokosolja i kaffet! Jag gjorde misstaget att berätta om denna vana för kollegorna på jobbet och sedan dess är jag ”hon som dricker olja”. Inget smart drag! Tror som du, att mer fett och mindre socker gör oss gott. Tack för din kommentar!

   Gilla

 3. Hej och tack för en inspirerande blogg. Snubblade över en pin på just pinterest som handlade om att hål i tänderna (bla) kunde självläka om man ”oil pulling” med kokosolja…jag antar att dom menar typ gurgla eller skölja så som vi gör med bla sb12 tex. Är det något som du vet mer om? är jätteintresserad av att just minimera..egentligen allt som går 😜. Tack igen! Kram Helena

  Gilla

  1. Hej Helena! Tack för peppen, vad glad jag blir! Har själv aldrig testat oil pulling men hört om det tidigare, kan tänka mig att det fungerar. Du får gärna återkomma och berätta hur det går sen, om du testar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s