Mitt bästa förvaringstips

I perioder har jag med stort engagemang försökt bekämpa mina egen röra med förvaring och organisering. För många år sedan, när jag var student och bodde på 15 kvm, satte jag mig på cykeln och tog mig till en skobutik mitt i Stockholms smetigaste smet. Där frågade jag efter överblivna skokartonger till skänks. Jag köpte omslagspapper och rosa blanka tygband, fotograferade alla skor och framkallade bilderna. Sen gjorde jag uppiffade skolådor som jag klistrade fast fotona på. På så sätt visste jag exakt vilken låda som innehöll vilket par skor och fick en enhetlig förvaringslösning. Det var fantastiskt, i några månader. Sen började förfallet; jag köpte nya skor, som inte hade någon låda. Något av de gamla paren gick ur tiden och skor hamnade så i fel låda. Och ett annat problem kvarstod; skorna upptog precis lika mycket av min mycket lilla plats som innan.

Idag var jag i utrensningstagen och gav mig på min fina skoförvaring från studenttiden. Förra sommaren rensade jag bland skorna. Då hivade jag skor från tonåren, som antagligen fått vara kvar främst av sentimentala skäl. I somras rensade jag bort säkert tio ytterligare par som var uttjänta eller som jag inte använt på alltför länge. I julas slängde jag ytterligare tre-fyra par inför förestående flytt. Man kunde därför tänka sig att det inte längre borde finnas så mycket utrensningspotential bland skorna, eftersom jag i princip inte köper några nya. Men precis som gällande allt annat rensande så har det nu skapats momentum i skoutrensning. Ikväll kunde jag nöjt lägga ner tre par i loppis-lådan. Men mer spektakulärt är att jag äntligen klarade att göra mig av med den söta, men inte superpraktiska, skolådeförvaringen. Det visade sig att tre av skolådorna, som förvarats i en klassisk IKEA-skoförvaringshängare, var TOMMA. Jag har alltså förvarat tomma kartonger i en skoförvaring. Förvaring i förvaring. Vill slå mig själv i huvudet.

Nu återstår, förutom vanliga promenad- och vinterskor, röda, svarta och bruna klackskor som jag också kan ha på jobbet, svarta ballerina, ett par svarta 50-tals dansskor och flip-flops. Jag kan stolt konstatera att jag inte längre behöver förvaring (IKEA-hängaren) för min förvaring (uppiffade skolådor). Jag kastade ut skolådorna och skoförvaringshängaren hamnade i loppis-lådan.

bild (46)

Så, mitt bästa förvaringstips? RENSA! Igen, igen och igen. 

 

2 reaktioner på ”Mitt bästa förvaringstips

  1. Håller med dig helt! Fast det är ju så mycket lättare att bara skaffa snygg förvaring, men som du säger, det hjälper ju EGENTLIGEN inte….
    Skolådorna är jättesöta, förstår att det var svårt att slänga ut dem! Men du har rätt, helt onödigt att förvara luft i snygga lådor…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s