Början på fortsättningen

Jag är snart 30 år gammal (äntligen!) och lever med man, son, en hund och alldeles för mycket saker. Om ett par veckor har jag varit föräldraledig i ett halvår och under den tiden har jag haft tid och ork att bara vara och fundera. Jag inser att jag tillbringat många år bävandes inför ekorrhjulet och klurat på hur jag ska klara av det berömda livspusslet när jag väl får barn.

Nu när jag faktiskt har barn känner jag mig färdigfunderad. Jag vill sluta bäva, ekorrspringa och pussla. Jag vill pussa på min son och min man och krama min stora retriever så han får spatt, kränger sig ur mitt grepp och galopperar iväg för att hämta filten han vill bita på när han är exalterad. Jag vill skapa; sy, sticka, gjuta, plantera, skriva, bygga, renovera, lära mig ett instrument, vara med i bokklubb. Jag vill springa i skogen och jag vill lägga energi på att hjälpa dem som behöver det. Jag vill aldrig mer bryta ihop på torsdagar för att det är så långt som min ork vanligtvis räcker under en arbetsvecka.

Jag och min man är just nu mitt i en flytt. När vi fick barn bestämde vi oss för att flytta, till något mindre. Vi valde bort ett extra rum till förmån för en uteplats i ett lugnt område där vi kan leka med vår son, släppa ut hunden när det krisar och bjuda vänner på kaffe i solen. Vanligtvis försörjer jag mig som jurist (jag brukar, som de flesta, egentligen säga att jag är jurist men jag vill försöka bryta den identitetsbekräftande vanan) men jag kommer nu vara borta från mitt arbete i totalt 14 månader. Min man kommer vara föräldraledig under ett år och under ett helt halvår kommer vi att vara lediga samtidigt. När jag sammanfattar mitt, och vårt gemensamma, liv i den här blogguppstarten blir det tydligt att jag redan tagit många beslut i minimalistisk anda. Det här blir början på fortsättningen. För det är det den här bloggen ska handla om; minimalism.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s